Luchen met een omelet

Zin om eens lekker te lunchen met een heerlijk gekruide omelet? Een omelet is een feitelijk niet meer dan een geklopt ei met daaraan toegevoegd kruiden en eventueel wat ui en/of andere groenten. In dit recept beschrijven we een omelet met ui, prei en bleekselderij. Een erg lekker en fris eitje om bijvoorbeeld tijdens de lunch van te genieten. Het recept is voldoende voor 4 personen en het is in ongeveer 20 minuten te bereiden.

Ingrediënten omelet

– 8 eieren
– 1 deciliter melk
– 2 uien
– 3 prei
– 3 bleekselderij
– 1 peterselie
– 1 bieslook
– olijfolie
– 50 gram geraspte kaas
– zout en zwarte peper

Bereidingswijze omelet

Maak de uien, prei, en bleekselderij  schoon en snijd ze in kleine stukjes.
De peterselie en bieslook heel fijn snijden en maak de olijfolie heet in de pan en fruit hierin de groente. Voeg daarna de peterselie en bieslook toe. Klop in een kom de eieren los met de melk en voeg de zwarte peper en zout naar smaak toe. De helft van de geraspte kaas er door roeren en schenk het eimengsel over de groente in de pan en bak het op een laag vuur tot een dikke omelet. Maak onder het bakken de zijkant af en toe los van de pan. Bestrooi de omelet met de overige kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten