Wist u dat bloemkool erg lekker is met een sausje? Veel Nederlanders eten een groentesausje bij de bloemkool, maar pindasaus is ook erg heerlijk bij de bloemkool.
In deze blog een recept met kipfilet, bloemkool en rijst, dit gerecht met bloemkool en kip is geschikt voor circa 4 personen.
Ingrediënten - Bloemkoolschotel met kipfilet en satésaus
- Bloemkool- Kipfilet - 500 gram
- Rijst - 400 gram
- Satésaus (pindasaus)
- Olijfolie
Benodigdheden - Bloemkoolschotel met kipfilet en satésaus
- Snijplank- Mes
- Steelpan
- Koekenpan
- 2 normale pannen
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan met een beetje olijfolie mooi goudbruin.
Was vervolgens de bloemkool en snijd de roosjes eraf.
Pak twee pannen met water en breng dit water aan het koken.
Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat vermeldt (per persoon circa 100 gram) en kook de bloemkool in de andere pan in circa 8 minuten gaar.
Maak nu de satésaus (pindasaus) klaar - sommige saté sauzen kun je in de magnetron opwarmen, anderen moeten met wat water aangemaakt worden. De laatste vind ik persoonlijk het lekkerst.
Neem een steelpannetje en vul deze met de gewenste hoeveelheid satésaus en voeg hier water aan toe.
Breng dit al roerend aan de kook.
Wanneer de satésaus (pindasaus) ook gereed is, is het tijd om alle ingrediënten bij elkaar te voegen in een schaal. Leg in de schaal een bodem met de gebakken kipfilet, vervolgens een laagje satésaus (pindasaus) daarbovenop een laag met rijst en daarbovenop de bloemkool. Tot slot nog een laagje satésaus (pindasaus).
Eet smakelijk!
Probeer ook eens andere bloemkoolschotels in combinatie met kipfilet
- Bloemkoolschotel met kip (licht pittig)
- Bloemkool met kip en kaas
Lekker en gezond, met satehsaus!
BeantwoordenVerwijderenOp dit blog worden gerechten gedeeld die doorgaans gezond zijn, soms zit er een gerecht tussen dat minder gezond is, maar wel lekker.
VerwijderenUiteraard dienen de gedeelde recepten afwisselend gegeten te worden, zodat er voldoende variatie ontstaat in het eetpatroon.