Ingrediënten kip met aardappelsalade
600 gram krieltjes390 gram kipfilet
5 eetlepels olijfolie
1 krop ijsbergsla
4 eieren
2 tomaten
1 komkommer
½ citroen
zout en peper
sla dressing
Bereidingswijze kip met aardappelsalade
Kook de krieltjes gaar in 10 minuten, laat ze op een schaal afkoelen. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze goed schrikken door koud water erop te laten stromen. Verhit de grillpan, bestrijk ondertussen de kipfilet met zout en peper en bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie. De kipfilet grillen aan beide kanten en in 4 minuten zijn ze gaar en bruin. Maak ondertussen de salade, Snijd de sla in lange repen, pel de eieren en snijd ze in parten, snijd de tomaten en snijd de komkommer in plakjes.Meng de krieltjes met de sla dressing en verdeel het over 4 borden. De salade mengen met 3 eetlepels olie en citroen uitpersen en dan 2 tot 3 eetlepels over de salade doen. Schep de salade op de krieltjes en leg er de plakjes kipfilet op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten