Salade met kip en aardappel

Gek op salades? Dan is dit echt een lekker recept voor jou! Ook perfect als een recept voor een bijgerecht bijvoorbeeld voor bij het barbecueën. De salade met kip en aardappel. Dit recept is voldoende voor 4 personen. Deze salade met kip en aardappel is in ongeveer 20 minuten te bereiden.

Ingrediënten kip met aardappelsalade

600 gram krieltjes
390 gram kipfilet
5 eetlepels olijfolie
1 krop ijsbergsla
4 eieren
2 tomaten
1 komkommer
½ citroen
zout en peper
sla dressing

Bereidingswijze kip met aardappelsalade

Kook de krieltjes gaar in 10 minuten, laat ze op een schaal afkoelen. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze goed schrikken door koud water erop te laten stromen. Verhit de grillpan, bestrijk ondertussen de kipfilet met zout en peper en bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie. De kipfilet grillen aan beide kanten en in 4 minuten zijn ze gaar en bruin. Maak ondertussen de salade, Snijd de sla in lange repen, pel de eieren en snijd ze in parten, snijd de tomaten en snijd de komkommer in plakjes.
Meng de krieltjes met de sla dressing en verdeel het over 4 borden. De salade mengen met 3 eetlepels olie en citroen uitpersen en dan 2 tot 3 eetlepels over de salade doen. Schep de salade op de krieltjes en leg er de plakjes kipfilet op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten