Ingrediënten tomatentaart met feta en pesto
8 plakjes bladerdeeg (diepvries)1 potje pesto alla genovese (130 gr)
5 tomaten in plakjes
150 gr feta in blokjes
2 el pijnboompitten
½ zak rucola ( á 75 gr)
1 el vloeibare honing
Extra nodig
Een bakplaat
Bereiding tomatentaart met feta en pesto
Verwarm de oven voor op 200 graden.Leg de bladerdeeg plakjes op de bakplaat, laat de randen van de plakjes overlappen en druk ze goed aan. Rol de zijkanten 1 of 2 keer om (naar binnen) zodat er een rand ontstaat.
Besmeer de deegbodem met pesto en beleg met de tomaat. Verdeel er de feta over. Bestrooi de taart met zout en peper naar smaak. Bak de tomatentaart in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Leg de taart op een schaal en bestrooi met de rucola en de pijnboompitten. Sprenkel de honing erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten