Italiaanse testaroli met hazelnootpesto en olijven

Zin in een lekker borrelhapje? Probeer deze Italiaanse testaroli met hazelnootpesto en olijven eens. Het is eenvoudig te bereiden binnen 45 minuten kunt u genieten van Italiaanse testaroli met hazelnootpesto en olijven.

Ingrediënten Italiaanse testaroli met hazelnootpesto en olijven

350 gr bloem
Zout, versgemalen peper
Olijfolie om in te bakken
150 gr groene en zwarte olijven; uitgelekt

Voor de hazelnootpesto
50 gr hazelnoten
2 handenvol verse basilicumblaadjes, grof gehakt
100 ml olijfolie
2-3 el versgeraspte Parmezaanse kaas
1 kneep citroensap

Bereiding Italiaanse testaroli met hazelnootpesto en olijven

Meng de bloem met 1 tl zout in een beslagkom. Voeg langzaam 350 ml water toe en roer tot een pannenkoekachtig beslag.
Dek de kom af en laat het beslag 30 minuten rusten. Rooster voor de pesto de hazelnoten kort in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof. Doe de gehakte basilicum met een snuf toe in een vijzel, gier wat olie bij en wrijf tot een pasta. Roer de parmezaan erdoor. Giet de rest van de olie erbij en meng tot een losse saus. Schep de hazelnoten erbij. Breng op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 80 graden. Zitten er nog klontjes in het beslag? Wrijf het dan door een zeef. Verhit een scheutje olie in een hete koekenpan en wrijf het met een dot keukenpapier over de hele bodem uit. Schep een soeplepel beslag in de hete pan. Laat het beslag snel en dun over de bodem uitlopen door de pan rond te draaien. Bak tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant van de pannenkoek droog. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant in korte tijd lichtbruin.
Houd de testaroli warm in de oven terwijl je de rest van het beslag opbakt. Snijd de testaroli in ruiten, verdeel ze over 4 warme borden en doe er de pesto en olijven overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten