Ingrediënten Pompoen met sinaasappel cake
½ pompoen1 sinasappel
100 gram boter
1 theelepel kruidenmix koek en speculaas
Zout
200 gram suiker
2 eieren
125 gram crème fraîche
350 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
Extra nodig
Mixer
Cakevorm van ongeveer 30 cm
Satéprikker
Aluminiumfolie
Bereiding pompoen met sinaasappel cake
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in parten.Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Kook de pompoen in 8 minuten gaar. Giet er daarna koud water overheen en laat het goed uitlekken.
Rasp de schil van de sinasappel en pers de vrucht uit.
Mix de boter, kruidenmix, het sinasappelrasp , mes puntje zout, de helft van de pompoen en de helft van de suiker door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en de crème fraîche.
Vet de cakevorm in en bestrooi het met wat zelfrijzend bakmeel.
Schep het beslag erin en bak het in ongeveer 45 minuten gaar. Als de cake te donker word kun je het even afdekken met aluminiumfolie.
Na 40 minuten even kijken hoe gaar of de cake is. Dit kun je doen door er met een satéprikker in te steken. Als er geen cake resten aan zitten dan is de cake gaar.
Als de cake klaar is laat je hem helemaal afkoelen.
Verhit het sinasappelsap en de rest van de suiker in een pan op laag vuur en laat het 3 minuten inkoken tot een siroop.
Als de cake helemaal afgekoeld is, haal je hem uit de cakevorm en prik je met de satéprikker gaatjes bovenin de cake. Schenk de siroop erover heen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten