Pompoenstoof met gekruide blokjes

Wil je eens wat anders proberen? Probeer eens deze pompoenstoof met gekruide aardappelblokjes. Dit recept is voldoende voor 4 personen. Het recept is binnen 30 minuten te bereiden.

Ingrediënten pompoenstoof met gekruide blokjes

1 zak gekruide blokjes (aviko)
Flespompoen 750 gr
Chorizo 250 gr
2 rode uien
1 rode paprika
2 tenen knoflook
Verse platte peterselie 20 gr
Linzen blikje 400 gr
Tomatenpuree blikje 140 gr
Vleesbouillon 3dl
Port 2 dl
Olijfolie of vloeibare bakboter

Extra nodig

Gietijzeren stoofpan

Bereiding pompoenstoof met gekruide blokjes

Schil de pompoen, verwijder de binnenkant en snij in niet te grote stukken.
Snij de chorizo in plakjes, de paprika in reepjes, de uien en de knoflook.
Hak de peterselieblaadjes grof.
Bak de uien, paprika en gekruide blokjes in een gietijzeren pan met wat olijfolie/bakboter op middelhoog vuur. Voeg de chorizo, de knoflook en de pompoen toe en bak 2 minuten mee. Roer er de tomatenpuree, bouillon en port door. Breng alles aan de kook en voeg dan de uitgelekte linzen toe. Laat alles 15 minuten stoven op een (heel) laag vuur. Strooi de peterselie voor het uitserveren als laatste over het gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten