Ingrediënten kersentaart met vanille
350 gram bloem2 eetlepels poedersuiker
250 gram boter
50 milliliter slagroom
250 gram kersen
150 gram witte basterdsuiker
1 theelepel maïzena
1 vanillestokje
150 gram zelfrijzend bakmeel
Extra nodig
Deegroller
Mixer
Ovenschaal doorsnede 27 cm
Bakpapier
Steunvulling bijvoorbeeld gedroogde bonen
Vershoudfolie
Bereidingswijze kersentaart met vanille
Mix de bloem, poedersuiker en 150 gram boter tot een kruimelig mengsel.Voeg al mixend de slagroom toe en meng dit tot een samenhangend deeg.
Wikkel het mengsel in vershoudfolie en zet het 1 uur lang in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van een doorsnede van ongeveer 35 cm.
Bekleed de ovenschaal ermee. Prik in de bodem gaatjes, bedek het met bakpapier en vul met de steunvulling. Bak het 15 minuten in de oven. Haal het bakpapier met de vulling eruit en bak het nog gedurende 5 minuten. Laat de oven aan staan.
Kook in een steelpan de kersen en 100 gram basterdsuiker gedurende 15 minuten zachtjes op een laag vuur. Roer de maïzena erdoor en haal het van het vuur af.
Snijd het vanille stokje in de lengte door en schraap het mengsel eruit met een scherp mesje.
Mix met het zelfrijzend bakmeel, de rest van de boter en de rest van de suiker in 15 seconden tot kruimels. Verdeel het kersenmengsel over de bodem en verdeel de deegkruimels erover heen. Bak het gedurende 25 minuten gaar en goudbruin. Het lekkerste is het om warm of lauw te serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten