Bessentaart

Een bessentaart maak je voortaan zelf met dit recept. Het recept voor de bessentaart die we hier beschrijven is voldoende voor 6 personen en in ongeveer 1,5 uur te bereiden. Deze bessentaart is vooral leuk om te bereiden samen met kinderen.

Ingrediënten bessentaart

Voor de bodem
100 milliliter melk
1 zakje vanille suiker
4 eieren
275 gram suiker
175 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel kaneel poeder
½ theelepel gemalen nootmuskaat
Mespuntje gemberpoeder (djahé)

Voor de vulling en decoratie
1 pot bosvruchtenjam
400 milliliter slagroom
200 milliliter Griekse yoghurt
2 eetlepels suiker
400 gram blauwe bessen
100 gram aalbessen

Extra nodig
Bakpapier
Keukentouw
Eventueel een taartrooster
Springvorm 18-20 cm doorsnede

Bereiding bessentaart

Verwarm de oven voor op 170 graden. Verwarm de melk met de vanillesuiker en laat het afkoelen.
Vet de springvorm in en leg hierop het bakpapier. Vorm een hoge kraag van het bakpapier rond de springvorm en bind deze vast met keukentouw.
Klop de eieren met de suiker in 5 minuten tot een lichte en luchtig crème.
Roer de melk door het eimengsel. Spatel de bloem, bakpoeder en de specerijen erdoor en giet het beslag in de vorm. Bak het in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar. Laat het afkoelen op eventueel het taartenrooster.

Verwarm de jam zorg dat het niet gaat koken. Klop de slagroom lobbig, klop dan de yoghurt en suiker erdoor tot een smeerbare massa. Snijd de taartbodem horizontaal in 3 gelijke delen.
Bestrijk 2 lagen met een dun laagje slagroommengsel met daarover een laagje jam en een laagje met blauwe bessen. Stapel dan de 3 lagen op elkaar en op de bovenste laag mag jam. Bestrijk de zijkant van de taart dik met het slagroom-yoghurtmengsel.
Begin aan de onderkant en trek met de achterkant van een lepel dikke ribbels in de crème.
Strijk ook de bovenkant af met slagroom-yoghurt mengsel.
Leg er naast elkaar een laag blauwe bessen op en versier het met de aalbessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten