Ingrediënten Cheesecake met chocolade
Voor de bodem125 gram verkruimelde bastognekoeken
25 gram fijn gehakte hazelnoten
60 gram gesmolten boter
Voor de vulling en versiering
600 gram witte chocolade
250 milliliter slagroom
250 gram kwark
250 gram mascarpone
100 gram witte basterdsuiker
200 gram frambozen
Poedersuiker
Extra nodig
Bakpapier
Springvorm doorsnede van 20 cm
Keukentouw
Bereiding Cheesecake met chocolade
Vet de springvorm in, leg dan het bakpapier erop en zet dit vast met het keukentouw. Meng de verkruimelde bastognekoeken, fijn gehakte hazelnoten en de gesmolten boter door elkaar.Druk het mengsel goed uit over de bodem. Zet dit dan in de koelkast.
Smelt 500 gram witte chocolade. Schaaf de overgebleven 100 gram witte chocolade en zet deze apart. Klop de slagroom dik vloeibaar tot lobbig mix er de kwark, mascarpone, suiker en de gesmolten chocolade erdoor tot het een gladde massa is. Verdeel de massa over de koekbodem en zet dit gedurende 3 uur in de koelkast. Na de 3 uur garneer je de bovenkant met de frambozen en geschaafde chocolade en strooi je er wat poedersuiker overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten