Kabeljauw met ansjovisrozemarijn olie

Dit keer een lekker gerecht voor de visliefhebber, kabeljauw met ansjovisrozemarijn olie. Dit visgerecht is in ongeveer 30 minuten te bereiden en voldoende voor 4 personen. Een lekker visgerecht uit de oven met kabeljauw met ansjovisrozemarijn olie, probeer het ook eens.

Ingrediënten kabeljauw met ansjovisrozemarijn olie

600 gram diepvries kabeljauwfilet (ontdooid in 4 porties)
sap van 2 citroenen
8 eetlepels olijfolie
4 tomaten (gehalveerd)
1 theelepel verse tijm
5 ansjovis filets
1 eetlepel vers gehakte rozemarijn
3 courgettes (in smalle linten geschaafd)
peper en zout

Bereiding kabeljauw met ansjovisrozemarijn olie

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Dep de vis droog en besprenkel het met de sap van 1 citroen.
Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Bestrooi de snijkanten van de tomaten met de tijm, zout en peper.
Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
Leg de vis naast elkaar op de bakplaat, zet de tomaten ernaast en bak het in het midden van de oven in 12 tot 15 minuten.
Wrijf de ansjovis en rozemarijn tot een pasta en giet de rest van de citroensap en 4 eetlepels olijfolie erbij. Bak de courgette linten in de rest van de olijfolie in 2-3 minuten zonder te kleuren. Leg eerst de courgette op het bord en daarop de vis met een gepofte tomaat en de  ansjovis- rozemarijnolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten