Is wortel gezond?

Wortels bevatten veel vitaminen die goed zijn voor jong én oud, wortels zijn rijk aan vitamine A. Maar ook vitamine C, B en E zijn te vinden in een wortel. Hierdoor zijn wortels een gezonde keuze om te eten. Soms wordt kinderen wel eens wijsgemaakt dat het eten van wortels goed is voor de ogen. Echter is dat een verhaal dat niet helemaal waar is, het is niet wetenschappelijk bewezen dat het eten van wortels slechte ogen voorkomt. Wel is het zo dat vitamine A goed is voor onze huid en onze ogen. Vitamine A zorgt er bijvoorbeeld voor dat we ons zicht kunnen aanpassen als het schermer begint te worden.

Wortel is goed voor de huid

Vitamine A is niet alleen belangrijk voor onze ogen, ook voor de huid is vitamine A belangrijk. Je kunt er namelijk een bruine tint van krijgen. Dus door wortels of wortelsap te consumeren kun je een bruine kleur krijgen. Het is een stuk gezonder om door het consumeren van wortels een bruine huid te krijgen dan in de zon te zitten. Je krijgt namelijk meer vitamine binnen én je loopt geen kans op huidkanker door de straling van de zon.Ondanks je van het consumeren van wortels een bruine huid kan krijgen, betekent het niet dat dit al bereikt wordt binnen een paar dagen. Je zult over een langere periode een aantal glazen wortelsap (minimaal 3 op een dag) of eet een aantal wortels per dag en houdt dit een aantal weken vol.

Wortel rijk aan vitaminen

In wortels zit een groot deel van de dagelijkse hoeveelheid vitaminen. Zo bevatten wortels: Vitamine A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E en een groot aantal andere vitamines. Om deze reden worden wortels ook vaak geadviseerd wanneer je moeite hebt om voldoende vitaminen binnen te krijgen.

Lekker een wortel eten?


In de praktijk blijkt dat een groot deel van alle goede vitamines verloren gaan, wanneer je deze bakt. Maar een verse wortel uit de hand eten is niet echt lekker. Om het eten van een rauwe wortel lekker te maken kun je een dipsausje maken van guacamole.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten