Zelf mueslirepen maken, dat doe je zo

Deze keer geven we een recept om mueslirepen zelf te maken. Het is best leuk om zelf mueslirepen te maken en zo moeilijk is het niet. Door zelf mueslirepen te maken weet je precies wat erin zit, dus vindt je iets niet lekker dan vervang je het ergens anders voor. Puurder dan dit ga je de mueslirepen niet krijgen. Het recept voor de mueslirepen is voldoende voor 14 repen en het is in ongeveer 15 minuten te bereiden.

Ingrediënten mueslirepen

125 gram boter
100 ml vloeibare honing
100 gram vijgen
100 gram cranberry’s
100 muesli
50 gram kleurenquinoa
50 gram kokospalmsuiker
80 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding mueslirepen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de brownievorm met bakpapier.
Smelt de boter en honing in een pan op laagvuur.
Snijd de vijgen in stukjes. Meng in een grote kom de vijgen, cranberry’s, muesli, quina, kokospalmsuiker en het zelfrijzend bakmeel goed door elkaar.
Schenk de gesmolten boter en honing erdoor. Verdeel het mengsel over de brownievorm. Leg er een stuk bakpapier op en druk dit goed aan. Bak dit 20 minuten. Laat dit goed afkoelen in vorm. Als ze goed afgekoeld zijn, kun je ze in repen snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten