Groentestoof met kippenpoten

Wil je eens lekker uitgebreid koken in het weekend? Dan is deze groentestoof met kippenpoten iets voor jouw! Het recept is redelijk eenvoudig te bereiden, maar vergt wel even wat tijd. Het recept is voldoende voor 4 personen.
De groentestoof met kippenpoten kan in circa 40 minuten worden bereid.

Ingrediënten groentestoof met kippenpoten

8 drumsticks
2 eetlepels al-andalus (kruidenmelange euroma original spices bij jonnie boer)
400 gram kikkererwten
2 gele paprika’s
2 preien
1 tros tomaten
1 rode peper
200 gram rijst
Olijfolie

Bereiding groentestoof met kippenpoten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de drumsticks een paar keer in. Meng met 3 theelepels van de kruidenmelange en 1 eetlepel olijfolie.
Leg op de bakplaat het bakpapier. Verdeel de drumsticks over de bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten gaar.
Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika in de lengte door en maak er dan blokjes van. Snijd de prei in dunne ringen en snijd de tomaten ook in blokjes.
Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd ze dan fijn.
Kook de rijst volgens verpakking want dit verschilt per merk en soort rijst.
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de paprika, rode peper en de rest van de kruidenmelange gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de kikkererwten en de stukjes tomaten toe en laat de deksel op de pan op laag vuur gedurende 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten ¾ van de prei toe.
Snijd de rest van prei extra fijn. En gebruik dat als garnering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten