Steakstokbrood met rode ui

Ben je gek op hartige stokbroden uit de oven? Dan is deze steakstokbrood met rode ui iets voor jouw! Het recept is eenvoudig te bereiden en erg lekker bij een kop met soep. Het recept voor de steakstokbrood met rode ui is voldoende voor 4 personen en in circa 25 minuten te bereiden. Ideaal dus wanneer je een gezonde en toch enigszins snelle maaltijd wilt nuttigen.

Ingrediënten steakstokbrood met rode ui

3 eetlepels olijfolie
3 rode uien
2 eetlepels balsamico azijn 300 gram kogelbiefstuk
100 gram ricotta
1 theelepel gedroogde dille
1 stokbrood
1 kropje babyromainesla  (blaadjes losgehaald)
1 potje gegrilde paprika (295 gram) in repen

Bereidingswijze steakstokbrood met rode ui

Snij de uien in ringen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 minuten zacht en bruin. Roer regelmatig.
Voeg na 10 minuten de azijn, peper en eventueel zout toe.
Bestrijk ondertussen het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees 4 minuten. Keer het vlees halverwege om. Haal het vlees na 4 minuten eruit en laat het 5 minuten rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie. Breng het op smaak met peper en zout.
Snijd het stokbrood overlangs doormidden. Beleg de onderste helft met de sla en paprika. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg het erop. Verdeel de ui en ricotta erover heen. Dek het af met de bovenkant van het brood en serveer het op een grote plank met een broodmes en servetten erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten