Ingrediënten kabeljauwsticks met een dipsausje
3 eetlepels Griekse yoghurt2 eetlepels mayonaise
1 grote augurk
1 theelepel peterselie
½ theelepel paprika poeder
400 gram kabeljauwfilet
100 gram rauwe ham
50 gram bloem
2 eieren
100 gram paneermeel
150 ml zonnebloemolie
Zout en peper
Ingrediënten kabeljauwsticks met een dipsausje
Snijd de rauwe ham in repen van ongeveer 3 cm en maak de peterselie fijn. Klop de 2 eieren los en maak de grote augurk in kleine blokjes. Maak een saus van de yoghurt, mayonaise, augurk en peterselie. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder. Snij de kabeljauwfilet in repen van ongeveer 2 cm en bestrooi ze met zout en peper. Wikkel om elk stukje kabeljauwfilet een reepje ham en haal het door de bloem.Haal de kabeljauwfilet dan door het ei en daarna door het paneermeel.
Verhit de olie in een pan en bak de kabeljauwfilet in 5 tot 6 minuten gaar. Keer het halverwege de baktijd om. Laat ze uitlekken op keukenpapier. En ze zijn klaar om te serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten