Kabeljauwsticks met een dipsausje

Met dit recept maak je de lekkerste kabeljauwsticks, met een verantwoord dipsausje. Dus ben je gek op een snack of een gerecht met vis, dan zijn deze kabeljauwsticks echt iets voor jouw! De kabeljauwsticks zijn voldoende voor 4 personen en in ongeveer 30 minuten te bereiden.

Ingrediënten kabeljauwsticks met een dipsausje

3 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 grote augurk
1 theelepel peterselie
½ theelepel paprika poeder
400 gram kabeljauwfilet
100 gram rauwe ham
50 gram bloem
2 eieren
100 gram paneermeel
150 ml zonnebloemolie
Zout en peper

Ingrediënten kabeljauwsticks met een dipsausje

Snijd de rauwe ham in repen van ongeveer 3 cm en maak de peterselie fijn. Klop de 2 eieren los en maak de grote augurk in kleine blokjes. Maak een saus van de yoghurt, mayonaise, augurk en peterselie. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder. Snij de kabeljauwfilet in repen van ongeveer 2 cm en bestrooi ze met zout en peper. Wikkel om elk stukje kabeljauwfilet een reepje ham en haal het door de bloem.
Haal de kabeljauwfilet dan door het ei en daarna door het paneermeel.
Verhit de olie in een pan en bak de kabeljauwfilet in 5 tot 6 minuten gaar. Keer het halverwege de baktijd om. Laat ze uitlekken op keukenpapier. En ze zijn klaar om te serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten