Kalkoenrollade met parmaham en frambozen

Heb je zin om eens uitgebreider te koken? Dan is deze kalkoenrollade met parmaham en frambozen een leuk gerecht om eens te bereiden. Het recept is in ongeveer een half uur te bereiden, wel moet de rollade daarna nog 45 minuten tot 1 uur in de oven. Het recept dat hier beschreven wordt is voldoende voor 8 personen.

Ingrediënten kalkoenrollade met parmaham en frambozen

1 eetlepel bloem
8 tot 10 velletjes hartige taartdeeg (ontdooid)
1 kg kalkoenfilet
200 gram parmaham
200 gram frambozen
1 takje munt
1 ei

Bereiding kalkoenrollade met parmaham en frambozen

Bestrooi het werkvlak licht met bloem. Leg de velletjes deeg in een rechthoekige vorm met een ½ cm overlap aan elkaar en druk de randen goed vast. Snijd de kalkoenfilet aan een kant in en klap het stuk vlees open. Bestrooi het met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de parmaham erover.
Leg de frambozen in het midden van de ham in de lengte van het stuk vlees en snipper er wat munt over. Vouw de ham voorzichtig over de frambozen en vouw daarna het kalkoenvlees eroverheen.
Bestrooi de rollade met wat zout en versgemalen peper.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Leg de gevulde rollade op de deeglap en vouw het deeg er netjes aan alle kanten omheen. Snijd hier en daar bij en versier de rol eventueel met restjes van het deeg. Bestrijk het deeg met ei en leg de rol op de bakplaat. Bak de rollade in 45 tot 60 minuten goudbruin en gaar. Laat de rollade voor het opdienen nog even rusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten