Frisse, zomerse kip wraps

In dit recept benoemen we een lekker fris recept met wraps en kipfilet. Hierbij horen nog witlof en mangostukjes, om ook voldoende groente binnen te krijgen en het gerecht wat frisser te maken. Het mooie aan dit recept is dat het binnen 15 minuten te bereiden is en dat het voldoende is voor 4 personen. Ideaal dus wanneer je met je gezin een lekkere maar eenvoudige maaltijd wilt eten.

Ingrediënten frisse, zomerse kip wraps

320 gram kipdijfilet
100 milliliter water
1 eetlepel olijfolie
1 kuipje butter chicken
500 gram hutspotgroente
8 kleine tortilla’s
3 stronken witlof
175 gram verse mangostukjes
1 limoen

Bereiding frisse, zomerse kip wraps

Snijd de kipdijfilet in reepjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipdijfilet 3 minuten. Voeg het kuipje butter chicken en de hutspotgroenten toe en bak het 2 minuten mee. Voeg 100 milliliter water toe en laat het stoven op laag vuur gedurende  8 minuten, met de deksel op de pan. Breng het eventueel op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking dit verschilt per merk.  Maak de stronken witlof schoon en snijd het doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in de lengte in reepjes.
Snijd de mangostukjes in kleine blokjes. Snijd de limoen door midden, pers de ene  helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Meng de witlof, de stukjes mango, het mangosap en de limoensap door elkaar. Voeg eventueel wat zout en/of peper toe voor de smaak. Beleg de tortilla’s met het kipmengsel en de helft van de witlofsalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten