Hollandse aardappelsalade

Dit keer een lekkere frisse aardappelsalade. Deze aardappelsalade kan prima als hoofdgerecht gegeten worden, maar ook als bijgerecht of als tussendoortje. Dit recept voor de Hollandse aardappelsalade is voldoende voor 4 personen en de bereidingstijd bedraagt circa 20 minuten.

Ingrediënten Hollandse aardappelsalade

200 gram krieltjes
2 eieren
100 ml ravigotesaus
20 gram fijne mosterd
50 gram Amsterdamse uitjes
50 gram zoetzure augurken
100 gram belegen kaas in blokjes gesneden
75 gram gebakken spekjes
100 gram in reepjes gesneden gekookte ham
1 oranje in reepjes gesneden paprika

Bereiding Hollandse aardappelsalade

Kook de krieltjes gaar volgens de verpakking en laat ze afkoelen.
Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel dan de eieren en snijd ze in partjes.
Meng de ravigotesaus met de mosterd. Schep de krieltjes erdoor. Meng de uitjes, augurk, kaas, spekjes, ham en de paprika door de aardappelen. Verdeel over 4 borden en garneer met de partjes ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten