Zo maakt u de lekkerste appelflappen

Het maken van een appelflap is een fluitje van een cent. Een appelflap is een snack die in Nederland traditiegetrouw gegeten wordt tijdens oud en nieuw maar de appelflap is natuurlijk ook prima te eten buiten oud en nieuw om. Het maken van en appelflap kost ongeveer 15 minuten tijd, daarna moet de appelflap nog wel een half uur in de oven, maar dan is het wel smullen geblazen!

Ingrediënten Appelflappen

- 1 pak van 10 plakken bladerdeeg
- 2 goudreinet appels
- 100 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 6 eetlepels fijne kristalsuiker
- 150 gram amandelspijs
- 1 ei

Bereiding Appelflappen

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en laat de bladerdeeg plakken ontdooien.
Schil en snijd de goudreinet appels in parten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de appel in blokjes van 0,5 x 0,5 centimeter. Neem een schaal en meng hierin de appelstukjes, spijs, rozijnen, kaneel, de helft van de suiker. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de appelvulling over de helft van de plakjes, maar zorg ervoor dat de randen vrij blijven. Klop nu het ei los, dit functioneert als lijm om de twee vlakken van de bladerdeeg aan elkaar te kleven. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan. Bestrijk de appelflappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de appelflappen in ongeveer 30 minuten in de oven goudbruin en gaar. Probeer ook eens om zelf oliebollen te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten