Ingrediënten fusilli met tonijn en tomaat
1 gesnipperde ui4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook gesnipperd
½ gesnipperde rode peper (zonder zaadjes)
6 ansjovisfilets op olie (fijn gesneden)
50 ml droge witte wijn
400 gram gehalveerde trostomaatjes
300 gram fusilli
2 blikjes uitgelekte tonijn op olie
1 bosje basilicum
peper en zout
Bereiding fusilli met tonijn en tomaat
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.Fruit de ui 4 minuten in de olie. Voeg de knoflook, rode peper en ansjovis toe, fruit dit een paar minuten mee. Voeg de wijn en tomaatjes toe en bak op middelhoog vuur dit een paar minuten mee tot dat de tomaatjes een beetje zacht zijn. Kook intussen de fusilli beetgaar. Haal de tonijn los met een vork en schep de tonijn door de tomatensaus. Warm nog een paar minuten mee en voeg een beetje zout en peper toe. Schep de fusilli en basilicum door de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten