Deze cupcakes met zwarte kersen zijn in ongeveer 35 minuten te bereiden (waarvan 20 minuten de cupcakes in de oven staan). Het recept voor deze cupcakes met zwarte kersen is voldoende voor 12 cupcakes.
Ingrediënten zwarte kersen cupcakes
150 gram boter op kamer temperatuur125 gram suiker
2 eieren
50 gram vanille kwark
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels zwarte kersen jam
2 eetlepels poedersuiker
Bereiding zwarte kersen cupcakes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in de tussentijd met een mixer de boter met de suiker zacht. Klop één voor één de eieren doorheen en op het laatst de kwark erdoor. Zeef het bakmeel erboven en mix tot een glad beslag. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en schep het beslag erin. Schep een lepeltje zwarte kersen jam in het midden van elke cupcake.Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten