Ovenschotel met doperwtjes en worteltjes

Deze keer een lekkere Hollandse ovenschotel met worteltjes, gehakt en doperwtjes. Het recept is in ongeveer 45 minuten te bereiden, waarvan de ovenschotel 30 minuten in de oven staat. Het recept voor deze ovenschotel met doperwtjes, worteltjes en gehakt is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten Ovenschotel met doperwtjes en worteltjes

1 pot doperwtjes
1 pot worteltjes
400 gram gehakt
600 gram aardappelpuree
1 sjalotje gesnipperd
Vloeibare boter

Bereiding ovenschotel met doperwtjes en worteltjes

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de boter en rul het gehakt. Fruit het sjalotje met het gehakt mee en breng het geheel op smaak met peper en/of zout. Laat de doperwtjes en de worteltjes uitlekken. Vul de ovenschaal met het gehakt en vervolgens een laag doperwtjes en worteltjes en eindig met de aardappelpuree. Verwarm het geheel ca.30 minuten in de oven tot er een mooi kleurtje op de puree komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten