Ingrediënten tortilla’s met karbonade en ananas
4 sjalotten2 tenen knoflook
1 rode peper
4 karbonades
2 eetlepels arachideolie
300 ml ananassap
6 eetlepels zoete chilisaus
250 gram ananasstukjes
16 tortilla’s
300 gram gesneden rode kool
1 bakje tuinkers
Bereiding tortilla’s met karbonade en ananas
Snijd de sjalotten in ringen en snijd de knoflook fijn.Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd het bot van de karbonades en bestrooi ze met wat zout en peper.
Verhit de arachideolie en bak het vlees in 2 delen in 6 minuten bruin en gaar.
Voeg de sjalot, knoflook, rode peper, peper en zout toe aan het bakvet in de pan en fruit dit gedurende 5 minuten op laag vuur.
Voeg het ananassap en de chilisaus toe en breng dit al roerend aan de kook.
Doe het vlees weer terug in de pan, leg de deksel erop en zet het op laag vuur. Laat het gedurende 2 uur stoven. Roer af en toe erdoor.
Na 2 uur haal je het vlees er uit en trekt het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe het weer terug in de pan en met het met de saus. Halveer de stukjes ananas.
Leg het vlees op de tortilla, leg de kool en ananas erbij en strooi er wat tuinkers over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten