Overheerlijke kaneelkrakelingen met chocolade

Voor de liefhebber die zelf koekjes bakt hebben we hier een recept om je eigen kaneelkrakelingen met chocolade te maken. Het recept is in ongeveer een half uur klaar en voldoende voor ongeveer 40 krakelingen.


Ingrediënten kaneelkrakelingen met chocolade

150 gram boter
25 gram poedersuiker
snufje out
snufje kaneelpoeder
4 deciliter melk
80 gram suiker
200 gram bloem
3 eetlepels suiker
1,5 theelepel kaneelpoeder
100 gram pure chocolade

Bereiding kaneelkrakelingen met chocolade

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de boter, de poedersuiker, het zout, het kaneelpoeder, de melk en de suiker tot een romig mengsel. Meng de bloem snel door het beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit met de spuitzak krakelingvormige koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de suiker met het kaneelpoeder en bestrooi het beslag ermee. Bak de koekjes in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Smelt de chocolade in een pannetje en dip de krakelingen voor de helft in de gesmolten chocolade. Leg de krakelingen op een plaat en leg deze kort in de koelkast, zodat de chocolade kan stollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten