Ananas appelkruimel

Liefhebbers van toetjes kunnen hun hart ophalen met dit toetje, Ananas appelkruimel. Dit toetje kan zowel koud als warm gegeten worden, het is daarom een ideaal toetje om te serveren wanneer er mensen blijven eten.
Het recept is voldoende voor 4 personen en in ongeveer 20 minuten te breiden.

Ingrediënten ananas appelkruimel

500 gram appels
1 theelepel poedersuiker
Klein beetje kaneelpoeder
1 ananas
80 gram bloem
80 gram boter

Ananas appelkruimel

Bereiding ananas appelkruimel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de schil van de appels en snijd ze in grove stukken. Bestrooi ze dan met poedersuiker en kaneelpoeder.
Snijd de ananas in stukjes. Meng de stukken appel en ananas door elkaar.
Maak van de boter kleine stukjes. Doe de bloem in de kom van de keukenmachine, doe de stukjes boter erbij en meng dit goed. Het mengsel moet op grof broodkruim lijken. Voeg de poedersuiker toe en meng dit met een vork erdoorheen. Smeer de ovenschaal dun in met boter.
Leg de appel en ananas stukken in de ovenschaal en verspreid de deegkruimels over het fruit. Bak de ananas appelkruimeltaart in 25 minuten goudbruin en krokant. Je kunt de ananas appelkruimeltaart zowel warm als lauw serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten