Aardbeientaartjes met witte chocoladeroom

Zin om iets lekkers te bakken? Probeer eens deze aardbeientaartjes. Deze taartjes zijn eenvoudig te bereiden en in ongeveer 45 minuten te bereiden.
Het recept voor deze aardbeientaartjes met witte chocoladeroom is voldoende voor 4 taartjes. Een lekker feestelijk recept om te bereiden.


Ingrediënten aardbeientaartjes met witte chocoladeroom

250 gram bloem
2 eetlepels suiker
125 gram boter
3 tot 4 eetlepels ijskoud water
250 gram witte chocolade
300 milliliter slagroom
300 gram aardbeien
Poedersuiker
4 blaadjes munt


Bereiding aardbeientaartjes met witte chocoladeroom

Verwarm de oven voor op 180 graden.  Mix de bloem, boter en suiker tot een korrelig mengsel. Giet het water er in een straaltje bij en mix het nog eventjes.
Maak een bol van het deeg. Wikkel deze in het plasticfolie en leg deze ongeveer 2 uur lang in de koelkast. Rol het deeg uit tot 4 ronde lapjes van een doorsnede van ongeveer 15 cm. Bekleed de vormpjes ermee.
Laat de deeg iets afkoelen en haal de deegbodems uit het vormpje. Smelt de chocolade al roerend. Giet de slagroom erbij en roer tot een glad mengsel. Laat het iets afkoelen tot net vloeibaar. Vul de deegbakjes ermee net tot iets onder de rand en laat de chocoladeroom nog iets opstijven. Verdeel de aardbeien erover.
Strooi er een beetje poedersuiker overheen en garneer het met een blaadje munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten