Oosterse mosselen

In dit artikel delen we een recept om mosselen te bereiden op een Oosterse wijze. Dit betekent dat de mosselen iets pittiger bereidt worden dan dat je gewend bent. Desalniettemin een recept dat je moet proberen als je van mosselen houdt. Het recept is voldoende voor 4 personen en in circa 15 minuten te bereiden.

Ingrediënten Oosterse mosselen

2 kilo mosselen
1 rode peper
2 stengels citroengras
200 milliliter pakje kokosmelk
15 gram koriander

Bereiding Oosterse mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen. Halveer de stengels citroengras in de lengte. Snijd de peper in schuine ringetjes. Giet de mosselen af, doe in een grote pan en voeg het citroengras, de peper en de kokosmelk toe. Kook op hoog vuur met de deksel op de pan 5 minuten. Schud ze regelmatig. Schep vlak voor het serveren de grof gesneden blaadjes van de koriander door de mosselen.
Probeer ook eens de mosselpizza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten