Mosselpizza

Dit keer bespreken we wederom een mosselrecept, de mosselpizza. Dit is zoals de naam al doet vermoeden een pizza met daarop mosselen. Het recept is eenvoudig te bereiden en voldoende voor 8 personen. In ongeveer 50 minuten kun je aan tafel, dit is inclusief 20 minuten de bereidingstijd dat de mosselpizza in de oven staat.

Ingrediënten mosselpizza

1 pak pizzadeeg
4 eetlepels olijfolie
1 kg mosselen
200 ml kant en klare pikante tomatensaus
1 blikje tonijn afgegoten
2 bolletjes mozzarella, in kleine blokjes
1 bosje verse basilicum
versgemalen chilipeper

Bereiding mosselpizza

Maak het deeg volgens de verpakking met 1 of 2 eetlepels olie en laat het rijzen.
Was ondertussen de mosselen goed onder koud stromend water en verwijder eventuele kapotte of beschadigde schelpen. Stoom de mosselen met aanhangend vocht in een grote afgesloten pan in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen tot lauw. Haal het mosselvlees los en gooi de schelpen weg.
Schud de mosselen om met een eetlepel olie. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit tot een grote ronde of vierkante lap en leg deze op de bakplaat. Bestrijk het deeg met tomatensaus en de randen met olie. Beleg verder met tonijn, mozzarella en mosselen. Scheur een deel van de basilicum erboven en bewaar de rest voor later gebruik. Bak de pizza onder in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de rest van de basilicum en een snufje chilipeper. Probeer ook eens de Oosterse mosselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten