Marsepein-spekkoek met chocolade

Ben je gek op zoetigheid? Spekkoek gemaakt van Marsepein en chocolade is dan een lekker recept om eens te proberen. Het recept is voldoende voor 12 personen en in ongeveer 1,5 uur te bereiden. Wanneer je marsepein-spekkoek met chocolade gaat maken is het raadzaam om een diep bakblik (20x30 cm) bekleed met bakpapier te gebruiken.

Ingrediënten marsepein-spekkoek met chocolade

200 gram goede kwaliteit marsepein (max. 30% toegevoegde suiker) in stukjes. 250 gram zachte boter
5 eieren
175 gram suiker
2 eetlepels vanillesuiker
1 mespunt geraspte sinaasappelschil
Snufje zout
125 gram bloem
125 gram maizena
125 milliliter sinaasappellikeur
250 gram pure chocolade
Poedersuiker of fijne tafelsuiker

Bereiding marsepein-spekkoek met chocolade

Verwarm de oven voor op de hoogste stand, gebruik de grilstand als je die hebt. Doe de marsepein en boter in een beslagkom en klop dit glad en romig. Voeg de eieren, suiker, vanille suiker, sinaasappelrasp en mespunt zout toe. Klop dit tot een luchtige crème. Zeef de bloem en de maizena boven de kom en spatel luchtig door elkaar. Schep 4-5 eetlepels van het beslag in de vorm en smeer uit tot een dunne, gelijkmatige laag. Bak in 3-4 minuten goudbruin. Voeg een nieuw laagje beslag toe en bak opnieuw 3-4 minuten. Ga zo door tot dat alle beslag op is. (als je likeur gebruikt: prik gaatjes in de spekkoek met een houten prikker en druppel de likeur erover.) Laat in het bakblik afkoelen. Stort de spekkoek voorzichtig op een bord of plank, snijd de randen recht bij en snijd dan in 12 blokjes. Smelt de Chocolade al roerend in een hittebestendige kom boven een pan bijna kokend water. De kom mag het water niet raken. Plaats de blokjes spekkoek op mooie bordjes, lepel er gesmolten chocolade over en zet even in de koelkast om te laten opstijven. Serveer met een dun waasje poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten