Ovenschotel met doperwtjes en worteltjes

In dit artikel wordt een recept besproken voor een ovenschotel met doperwtjes en worteltjes, het recept is voldoende voor 4 personen en de bereidingstijd is circa 45 minuten, waarvan het gerecht circa een half uur in de oven staat. Het is een gemakkelijk te bereiden gerecht.

Ingrediënten - Ovenschotel met doperwtjes en worteltjes

- 1 pot doperwtjes 710 ml
- 1 pot worteltjes 370 ml
- 400 gram gehakt
- 600 gram aardappelpuree
- 1 sjalotje gesnipperd
- Vloeibare boter

Extra nodig voor de ovenschotel met doperwtjes en worteltjes
- Ovenschaal ingevet
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereiding - Ovenschotel met doperwtjes en worteltjes

Verhit de boter en bak het gehakt rul. Fruit het sjalotje met het gehakt mee en breng het geheel op smaak met peper en/of zout. Laat de doperwtjes en de worteltjes uitlekken. Vul de ovenschaal met het gehakt en vervolgens een laag doperwtjes en worteltjes en eindig met de aardappelpuree. Verwarm het geheel circa 30 minuten in de oven tot er een mooi kleurtje op de puree komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten