Appelkruimelcake

Appelkruimelcake een lekkere en eenvoudig te bereiden cake. Lekker voor bij de koffie of als nagerecht. De hoeveelheid die in dit recept wordt beschreven is voldoende voor 12 personen. De bereidingstijd is circa 1 uur en een kwartier.

Ingrediënten Appelkruimelcake 

- 300 gr lichte basterdsuiker
- 300 gr (patent) bloem of (patent) tarwebloem
- 300 gr boter (koud)
- 1 el speculaaskruiden
- ½ tl zout
- 70 gr pecannoten
- 4 eieren
- 1 tl vanillearoma
- 4 friszoete appels (bijvoorbeeld de elstar)

Extra nodig
- Ovenschaal 20x30 cm ingevet
- Mixer

Bereidingswijze Appelkruimelcake 

Meng 100 gr suiker en 100 gr bloem in een kom. Snijd  100 gr boter  in blokjes en voeg met de speculaaskruiden en het zout toe.
Kneed met je vingertoppen snel tot een kruimelig deeg. Hak de noten fijn en meng erdoor. Dek af en zet in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de rest van de suiker toe. Klop met een mixer in 5 minuten tot een licht en luchtig mengsel. Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Laat iets afkoelen en meng door het eimengsel. Zeef de rest van de bloem erboven een spatel samen met het vanillearoma voorzichtig door het eimengsel.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukken. Schep het beslag in de ovenschaal en verdeel eerst de appel en dan de deegkruimels erover. Bak de kruimelcake in het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.

Extra informatie Appelkruimelcake 

Je kunt de  cake 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en haal hem minimaal 1 uur voor gebruik eruit en verwarm hem voor het serveren even in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten