Kerstdroom: Witte chocoladetaart

De kerstdroom een witte chocoladetaart, lekker als toetje of voor bij de koffie.
Dit recept voor de chocolade taart is voldoende voor 10 tot 12 personen.
De bereidingstijd is circa 1,5 uur, hiervan is het grootste deel de oventijd en het afkoelen.

Ingrediënten witte chocoladetaart

- 4 eieren gesplitst
- 100 gram suiker
- 4 druppels citroensap
- 75 gram bloem
- 50 gram amandelmeel
- 200 gram mascarpone
- 400 gram kwark , uitgelekt
- 100 gram poedersuiker
- 200 ml slagroom
- 4 el aardbeienjam
- 250 gram verse aardbeien, in stukjes
- 400 gram grote en kleine witte chocoladepastilles
- 1 grote witte chrysant( is een bloem)

Extra benodigdheden chocoladetaart

- Hoge springvorm 22 cm doorsnee
- Bakpapier
- Handmixer
- Taartrooster

Bereiding witte chocoladetaart

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter en bestuif met een beetje bloem.
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een luchtig en bleek mengsel.
Klop met de handmixer in een andere schone, vetvrije kom de eiwitten met het citroensap bijna stijf. Strooi er al kloppend de resterende suiker bij en klop door tot het eiwitschuim stevige, glanzende pieken vormt. Schep het schuim op de dooiermassa. Zeef de bloem erboven en bestrooi met het amandelmeel. Spatel alles luchtig door tot een mooi beslag. Schep het beslag in de springvorm en strijk het glad. Bak de taart midden van de oven in 30-35 minuten gaar. (test dit met een houten prikker.) Laat hem iets afkoelen, haal dan voorzichtig een mes langs de rand en verwijder de springvorm. Laat de taartbodem op een taartrooster verder afkoelen.
Snijd de cake met een groot mes 2 keer horizontaal door, zodat je 3 plakken van gelijke dikte krijgt.
Meng de mascarpone met de uitgelekte kwark en de poedersuiker. Klop de slagroom stijf en spatel de room door de kwarkmassa. Leg de onderste cakelaag opeen lage cakestand en bestrijk met de aardbeienjam. Verdeel de aardbeien erover. Bestrijk met en derde van het roommengsel. Leg de 2de cakelaag op de room en bestrijk deze ook met een derde van het roommengsel. Dek af met de bovenste cakelaag. Bestrijk rondom met de resterende room. Zet de taart minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Garneer vlak voor het serveren de rand van de taart met de chocoladepastilles en eg bovenop de chrysant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten