Ingrediënten voor gebakken ijsbollen
- 4 plakken (vanille) cake.- 2 eiwitten
- Paar druppels citroensap
- 120 gr suiker
- 4 bollen vanille ijs
Extra benodigdheden voor gebakken ijsbollen
- Uitsteker of glas 6 cm doorsnee
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiding van gebakken ijsbollen
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stans met de uitsteker of glas rondjes uit de plakken cake.
Leg met wat tussenruimte op de beklede bakplaat.
Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten met het citroensap bijna stijf.
Strooi al kloppend de suiker erbij en klopt tot dat het eiwitschuim stevig, glanzende pieken vormt. Wacht tot de oven goed op temperatuur is en werk dan snel.
Leg op elk cakerondje een bol ijs en smeer rondom een dikke laag eiwitschuim. Schuif de bakplaat meteen in de hete oven een bak het eiwitschuim in 8 minuten goudbruin. Zorg dat al je gasten klaarzitten aan tafel en serveer meteen.
Tip: Steek in elk gebakken ijsbol een sterretje en serveer ze terwijl de vonken eraf spatten: perfect voor oud en nieuw!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten