Feestelijk nagerecht - Gebakken ijsbollen

In dit recept wordt er aandacht besteed aan een lekker nagerecht, gebakken ijsbollen. Het recept is voldoende voor 4 personen en de bereidingstijd bedraagt circa 20 minuten. Benieuwd naar dit feestelijke nagerecht?

Ingrediënten voor gebakken ijsbollen

- 4 plakken (vanille) cake.
- 2 eiwitten
- Paar druppels citroensap
- 120 gr suiker
- 4 bollen vanille ijs

Extra benodigdheden voor gebakken ijsbollen
- Uitsteker of glas 6 cm doorsnee
- Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding van gebakken ijsbollen

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stans met de uitsteker of glas rondjes uit de plakken cake.
Leg met wat tussenruimte op de beklede bakplaat.
Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten met het citroensap bijna stijf.
Strooi al kloppend de suiker erbij en klopt tot dat het eiwitschuim stevig, glanzende pieken vormt. Wacht tot de oven goed op temperatuur is en werk dan snel.
Leg op elk cakerondje een bol ijs en smeer rondom een dikke laag eiwitschuim. Schuif de bakplaat meteen in de hete oven een bak het eiwitschuim in 8 minuten goudbruin. Zorg dat al je gasten klaarzitten aan tafel en serveer meteen.
Tip: Steek in elk gebakken ijsbol een sterretje en serveer ze terwijl de vonken eraf spatten: perfect voor oud en nieuw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten