Pannenkoeken sushi met zalm

Pannenkoeken sushi met zalm een erg lekker voorgerecht of als borrelhapje. Het is erg eenvoudig om pannenkoeken sushi met zalm te maken, echter vergt het wel aardig wat tijd. De bereidingstijd is circa 1,5 uur (hierbij zit 45 min als wachttijd in gerekend). De hoeveelheid in dit recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten voor Pannenkoeken sushi met zalm

- 100 gram bloem
- 200 milliliter melk
- 2 eieren
- 300 gram verse zalmfilet
- 100 gram roomkaas naturel
- 100 gram kwark
- 2-3 eetlepel slagroom
- 1 kneep citroensap
- 1 tl geraspte mierikswortel (potje)
- Zout, versgemalen peper
- 2-3 eetlepel boter
- 4 norivellen
- Flinke handvol daikoncress (online te bestellen) of evt. een andere kiemgroente
- Evt een paar eetbare bloemen.

Bereiding Pannenkoeken sushi met zalm

Doe de bloem, de melk en een snuf zout in een beslagkom.
Meng tot een glad beslag.
Klop de eieren erdoor en laat het beslag 15 min rusten.
Snijd intussen de zalm in dunne plakjes en zet tot gebruik in de koelkast. Roer de roomkaas los met de kwark, de slagroom, het citroensap en de mierikswortel. Breng de crème op smaak met zout en versgemalen peper. Smelt wat boter in de pan en giet er een kwart van het beslag bij. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudgeel en gaar. Herhaal met de rest van het beslag. Laat de pannenkoeken afkoelen. Leg telkens 1 norivel op 1 pannenkoek en snijd de randen netjes bij. Strijk er wat van de crème op, beleg met een kwart van de zalm en strooi er wat cress overheen. Rol de pannenkoek strak op en herhaal met de rest van de norivellen, pannenkoeken, crème en cress. Leg de rollen voor het serveren 30 minuten in de koelkast. Snijd elke rol in 5 stukjes en serveer de pannenkoeken sushi bestrooid met het laatste beetje daikoncress en evt. wat bloemetje.

2 opmerkingen:

  1. Lekker, mijn kinderen houden niet van nori vellen (die zou ik dus weglaten) maar wel van de inhoud van sushi. Dit is de oplossing. Lekker sushi met zijn allen eten!

    BeantwoordenVerwijderen