Spinazie ovenschotel met gehakt en aardappelschijfjes

Ovenschotels zijn vaak erg lekker, het duurt doorgaans echter wat langer voordat deze gerechten gereed zijn om te serveren. Deze ovenschotel met spinazie, gehakt en aardappel is in circa 40 minuten gereed en voldoende voor vier personen. Daarnaast is de ovenschotel niet erg moeilijk om te bereiden. In dit artikel kunt u lezen op welke wijze de spinazieschotel te bereiden is.
De spinazieschotel met gehakt en aardappel kan op verschillende wijzen gemaakt worden. Er kan gekozen worden voor aardappelschijfjes of voor aardappelpuree. In dit artikel kunt u lezen op welke manier de ovenschotel met aardappelpuree gemaakt wordt, in dit artikel wordt de bereiding van de spinazieschotel met gehakt en aardappelschijfjes uitgelegd.

Benodigdheden voor spinazieschotel met gehakt en aardappelschijfjes
- 750 gram spinazie a la crème (diepvries)
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram aardappelschijfjes
- Oven
- Ovenschaal
- 2 koekenpannen (of hapjespan)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 pan
- Geraspte 30+ kaas

Bereiding voor spinazieschotel met gehakt en aardappelschijfjes
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
Pak een koekenpan/hapjespan en giet hier de 2 eetlepels olijfolie in, laat dit enigszins op temperatuur komen en voeg de aardappelschijfjes toe, bak de aardappelschijfjes in circa 8 minuten mooi goudbruin. Pak nu de andere koekenpan (of hapjespan) en bak hierin de rundergehakt in gaar (hier hoeft geen olie aan toegevoegd te worden), na circa 8 minuten is de rundergehakt voldoende gaar.
Pak vervolgens de normale pan en voeg hier de (nog bevroren) spinazie aan toe, breng de spinazie aan de kook.

Vullen van de ovenschaal
Breng op de bodem een laag rundergehakt aan. De tweede laag dient met spinazie gevuld te worden en de toplaag dient gevuld te worden met aardappelschijfjes. Strooi tot slot nog wat geraspte 30+ kaas over de aardappelschijfjes. Zet de met spinazie, gehakt en aardappelschijfjes gevulde ovenschaal circa 10 minuten in de voorverwarmde oven en u kunt genieten van een volledige maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten