Begin het nieuwe jaar gezond en lekker

Het nieuwe jaar is weer begonnen, een nieuw jaar dat betekend ook nieuwe voornemens.
Bij veel mensen staat het diëten hoog op het lijstje. Na de feestmaand december zijn door het vele lekkere eten en drinken de kilootjes er weer aangevlogen. Deze kilo's willen we het liefst zo snel mogelijk weer kwijtraken, in dit artikel worden tips verstrekt om dit doel te bereiken.

Tip 1 Drink water
Water heeft een zuiverende werking op het lichaam, gemiddeld heeft het lichaam 2 tot 3 liter vocht per dag nodig. Verminder het drinken van koffie, thee en frisdranken maar vervang dit voor een glas water.
Ook is het verstandig om bij iedere maaltijd een glas water te drinken, het water zorgt ervoor dat je maag sneller gevuld raakt waardoor je sneller vol zult zitten. Het drinken van water tijdens een maaltijd zorgt er dus voor dat je minder kunt eten.

Tip 2 Breng in kaart wat je eet
Het is erg belangrijk om in kaart te brengen wat je dagelijks naar binnen werkt. Houdt om deze reden gedurende een week bij wat je eet en drinkt. Noteer simpelweg op een notitieblok wat je dagelijks naar binnen werkt. Hierdoor kun je gemakkelijk zien wat je teveel binnenkrijgt of op welk punt van de dag je gaat snoepen. Ook is het mogelijk om je in te schrijven bij Weight Watchers hierbij kun je middels een app (of via het internet) aangeven wat je die dag gegeten hebt. Ook zullen ze bij Weight Watchers vragen wat je te bereiken doel is en aan de hand van deze vragen krijg je per dag een aantal 'punten' die je mag eten.
Aan elk gerecht dat je eet of ieder drankje dat je drinkt hangt een bepaalde waarde, zodat je weet wat je die dag nog kunt eten of drinken. Ook hebben ze bij Weight Watchers een community waar je vragen kunt stellen en/of tips kunt delen.  

Tip 2 Eet kleine porties
Vaak zijn de porties die gegeten worden te groot. Het is een goed begin om de porties te verkleinen.
Voor een avond maaltijd is 100 gram vlees, 100 gram aardappelen en 200 tot 300 gram groenten genoeg.
In het begin lijkt een dergelijke maaltijd weinig maar dit komt doordat je maag dagelijks de grotere porties gewend is te verteren. Na een verloop van tijd zul je merken dat het eten van kleinere porties normaal is geworden en dat je lichaam hier voldoende aan heeft, zeker doordat je gespreid over de dag meerdere kleine porties eet.

Tip 3 Eet tussendoortjes
Het lichaam moet altijd in werking blijven om voedsel te verteren, hiermee verbrandt het lichaam veel calorieën mee. Het is belangrijk om gezonde en vezelrijke tussendoortjes te eten. Tussen iedere maaltijd moet een tussendoortje gegeten worden, dit betekend dus dat je om de twee uur iets eet.
Iedere dag start je met een ontbijt, vervolgens een tussendoortje en daarna de lunch. Tussen de lunch en het avond eten moet ook een tussendoortje gegeten worden. Hierdoor blijft het lichaam gedurende de gehele dag bezig met het verteren van voedsel waardoor je zult afvallen.

Tip 4 Alcohol
Laat alcohol zoveel mogelijk staan, natuurlijk mag je best een glaasje drinken wanneer er een feestje is.
Alcohol zorgt ervoor dat het lichaam vocht gaat vast houden waardoor je zwaarder zult worden.

Tip 5 Beweging
Om extra energie te verbruiken is sporten erg belangrijk. Het wordt aangeraden om dagelijks minimaal een half uur te bewegen. Sporten hoeft niet veel geld te kosten, ga bijvoorbeeld op de fiets naar het werk of naar school in plaats van met de brommer of de auto. Je kunt ook een half uur gaan hardlopen of gaan wandelen.
Wanneer je een sportmaatje hebt kun je het sporten gemakkelijker volhouden, je trekt elkaar als het ware door de moeilijke momenten heen.

Tip 6 Wees niet te streng voor jezelf
Snoepen op zijn tijd mag best een keer, wanneer je jezelf alles gaat verbieden te eten wordt het dieet een obsessie. Let echter goed op de hoeveelheden die je van het lekkers neemt.
Eet bijvoorbeeld in het weekend één schaaltje chips of een lekkere koek bij de koffie en laat het hierbij.
Herhaal ook niet wekelijks hetzelfde ritueel maar sla bijvoorbeeld een weekend over.


Met deze tips moeten de goede voornemens die tijdens het nieuwe jaar zijn gesloten gemakkelijker te volbrengen zijn. Door deze tips toe te passen voorkomt u een jojo effect en houdt u de strijd tegen de kilo's gemakkelijker vol. Succes met het behalen van het gestelde doel. Bekijk deze blog voor lekkere en gezonde recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten