Loempia met gehakt en groenten

Een lekkere snack die gemakkelijk te bereiden is de loempia gevuld met gehakt en groenten.
Een loempia moet gemaakt worden met speciale loempia vellen, deze zijn verkrijgbaar bij de toko (Aziatische winkel). De ingrediënten zijn in de meeste supermarkten te verkrijgen.
Dit gerecht bevat weinig zout, hierdoor is dit gerecht ook gezond voor mensen met een hoge bloeddruk.


Benodigdheden loempia
- Gehakt
- Loempia vellen
- Wortel
- Doperwten (diepvries)
- Ui
- Prei
- Taugé
- Vermicelli
Loempia met gehakt en groenten


Bereidingswijze loempia met gehakt en groenten
Snijd alle groenten erg fijn, het gemakkelijkst gaat dit wanneer je gebruik maakt van een rasp.
Meng alle groenten door elkaar en kook deze vervolgens kort zodat deze lekker beetgaar en dus knapperig blijven. Bak het gehakt zodat dit goed gaar wordt roer het gehakt regelmatig zodat de gehaktstukjes lekker klein blijven. Zet een pannetje water op en maak hierin de vermicelli gaat, zoals op de verpakking beschreven staat. Nu is het tijd om de loempia's te maken/vouwen.
Neem een loempiavel en leg deze vlak neer, leg aan een kant een reep gehakt met daarbovenop de groenten. Nu is het tijd om de loempia op te rollen, voordat je begint met rollen moeten aan weerskanten de randen omgevouwen worden, zodat het gehakt en de groenten niet meer naar buiten kunnen vallen. Rol vervolgens het loempiavel op. Als het goed is moeten de loempiavellen aan elkaar blijven plakken, anders moet je wat ei-geel gebruiken om de kanten te plakken.
Om de loempia eetbaar te maken is het noodzakelijk om deze circa 4 minuten te frituren op 180 graden.
Serveer de loempia met wat zoete of scherpe chilisaus of sambalsaus.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten