Hamburger van de barbecue

Hamburgers zijn heerlijk en snel te bereiden, met een beetje (ijsberg)sla, een ui, een plak cheddar kaas en een komkommer of augurk in combinatie met een (hamburger)broodje zijn deze nog best gezond om te eten.
Een hamburger wordt pas echt een caloriebom wanneer je er vette saus aan toe gaat voegen, rode sausen zoals curry, ketchup of chilisaus zijn daarentegen beter om je hamburger te voorzien van een beetje saus.

Barbecue hamburger

Een hamburger mag niet ontbreken tijdens een gezellige barbecue.
Leg een aantal hamburgers op de barbecue en laat deze in circa 10 minuten lekker gaar bakken, uiteraard dient de hamburger een aantal keren omgedraaid te worden.

Snijdt de hamburgerbroodjes eenmaal door en leg deze circa 2 minuten op de gril van de barbecue, mocht je geen barbecue hebben dan kun je ook een grillpan gebruiken. Uiteraard is de grillpan ook een uitkomst wanneer het geen weer is om te barbecueën.
Het hamburgerbroodje wordt op deze manier lekker krokant en de grillstrepen komen erop te staan.

Hamburger maken

Leg de onderste zijde van het hamburgerbroodje op een bord en leg hier een plak cheddar kaas op en voeg vervolgens de pas gegrilde hamburger toe. Snijd wat ijsbergsla en (rode) ui en leg deze bovenop de hamburger. Voeg hier wat saus naar naam toe, dit kan mayonaise, chilisaus, ketchup of curry zijn. Mocht je een dieet volgen of bezig zijn met lijnen dan kun je het beste de mayonaise achterwege laten. Voeg vervolgens wat augurk of komkommer toe. Nu is de hamburger voorzien van alle ingrediënten, het is tijd om de bovenkant van het hamburgerbroodje erop te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten