Wat te doen tegen puistjes?

Puistjes of zelfs in de ernstigere vorm acne kan worden worden verminderd door het eten van de juiste vitaminen. Vitamine B5 heeft bijvoorbeeld de eigenschap vetten af te breken tevens zorgt vitamine B5 ervoor dat hormonen worden gevormd. In de puberteit ontstaan puisten en acne vaak door hormoonschommelingen.



Behandelen van puisten en acne met fruit
Eet tomaten deze vrucht bevat een stof dat een remmende werking heeft op bacteriën, het stofje dat de tomaat bevat heet tomatine. Daarnaast zorgt het zuur dat de tomaat bevat ervoor dat de huid samentrekt en strakker wordt, om deze twee redenen is het nuttigen van een tomaat erg goed wanneer je last hebt van puistjes, acne of mee-eters. Ook kan met een schijfje tomaat over de aangetaste plekken op de huid strijken, door het sap in te laten trekken heeft dit de eerder genoemde werking.
Anders citrusvruchten, zoals limoen en citroen kunnen ook gebruikt worden om de aangetaste plek aan te 'stippen'. Sommigen mensen maken van tomaat en citroen of limoensap zelfs een gezichtsmasker waardoor mee-eters, puisten en acne uitgedroogd worden. Kortom fruit kan prima dienen als middel tegen acne, puistjes en mee-eters.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten