Pasta met kip, kaas en doperwten

Wederom een lekker, gemakkelijk en verrassend recept voor de pastaliefhebber.
De belangrijkste ingrediënten zijn kipfilet, pasta en doperwten.
Dit gerecht is geschikt voor 4 personen en in circa 25 minuten te bereiden.

Ingrediënten
- 300 gram kipfilet in reepjes gesneden
- 1 liter kippenbouillon
- 350 gram pasta (penne wordt aanbevolen)
- 250 gram (diepvries) doperwten
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 250 milliliter slagroom of slankroom (dit is van het merk Melkan)
- Zongedroogde tomaten (circa 6 stuks)
- 1 eetlepel groene pesto
- peper
- 150 gram geraspte kaas

Bereiding
Pak een pan en giet hier de kippenbouillon in en voeg de in repen gesneden kipfilet bij, laat dit circa 20 minuten koken zodat de kipfilet gaat wordt. Schep vervolgens met een schuimspaan de kipfilet uit de bouillon.

Kook vervolgens de pasta gaar in de bouillon (zoals op de verpakking beschreven staat) en kook de laatste vijf minuten de doperwten en de courgette mee. Giet dit vervolgens af en laat het uitlekken in een schaal.

Verwarm nu de slagroom (of slankroom van Melkan) in een steelpan.
Neem nu een schaaltje en voeg hier de zongedroogde tomaten en pesto toe, meng dit goed met elkaar.
Haal het steelpannetje met slagroom (of slankroom van Melkan) van het vuur en haal de kipfilet stukjes erdoor. Voeg hier wat peper aan toe.

Serveren
Neem vier borden en leg hier wat pasta op (in dit geval penne) en voeg hier de groenten en kipfilet aan toe.
Strooi tot slot wat geraspte kaas over.

Eet Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten