Zalm met risotto rijst en (witte) wijn

Hier volgt een recept voor de visliefhebber. Hier kunt u ook nog een gerecht vinden met zalm en wraps.
Het gerecht met zalm dat hier wordt beschreven is te bereiden in circa 25 minuten te bereiden, de ingrediënten zijn voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten voor zalm met risotto rijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 eetlepel gedroogde dragon
- 300 gram risotto rijst
- 200 milliliter droge witte wijn
- 600 milliliter visbouillon
- 1 eetlepel boter
- 25 gram rucola
- 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
- 300 gram zalmfilet

Bereiding voor zalm met risotto rijst
Verwarm de visbouillon in een steelpannetje, zodat deze heet wordt.
Verwarm de olijfolie in een grote pan (wijde hapjespan) en fruit hierin de ui en de dragon.
Dit dient op een lage stand te gebeuren en circa 5 minuten lang.
Roer de rijst erdoor en bak dit al roerend tot alle korrels glanzen, afblussen met de droge witte wijn.
Laat dit vervolgens op een hoge stand nog even doorkoken.

Giet nu de hete visbouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
Voeg iedere keer wat visbouillon bij en laat iedere keer de rijst de visbouillon opnemen.

Schep na circa 15 minuten de zalm voorzichtig door de rijst en voeg het laatste beetje bouillon toe.
Kook dit nog voor circa 5 minuten al roerend door, zet de warmtebron uit en roer de boter goed door het gerecht.

Serveren van de zalm met risotto rijst
Neem vier borden en verdeel de zalm met risotto rijst over deze borden.
Strooi hier wat Parmezaanse kaas over en voeg wat rucola toe.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten