Nagerecht Chocolade amaretto-semifreddo

Een chocolade ijsgerecht met amaretto-semifreddo, heerlijk na bijvoorbeeld een barbecue.
Dit nagerecht is in circa 20 minuten te bereiden, echter moet het naderhand nog wel circa 2 uur in de diepvriezer. Dit gerecht is bedoeld voor 4 personen.

Benodigdheden voor Chocolade amaretto-semifreddo
- 150 gram pure chocolade (in kleine stukjes gehakt)
- 2 eetlepels melk
- 150 milliliter slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 4 eieren (gescheiden in eidooiers en eiwitten)
- 3 eetlepels amaretto
- 1 eetlepel cacaopoeder
- Zout

Bereiding van Chocolade amaretto-semifreddo
Laat de chocolade smelten in een pannetje met de twee eetlepels melk, roer deze substantie voorzichtig door elkaar.

Stap 2
Klop nu de slagroom met de suiker stijf en zet deze in de koelkast (zoals de bereidingswijze van de slagroom voorschrijft).

Stap 3
Pak het pannetje met chocolade en klop hier de de amaretto en de eidooiers één voor één door.

Stap 4
Pak een kommetje en klop hier de eiwitten samen met het suiker in.

Stap 5
Haal de slagroom uit de koelkast en spatel deze door het pannetje met de mix van chocolade, amaretto en eidooiers. Voeg vervolgens de mix van eiwitten en suikers toe.

Stap 6
Pak vier plastic bekers en vul deze met de mix van chocolade, amaretto, eidooiers, eiwitten en suikers (zie stap 5).  Zet vervolgens deze bekers minimaal twee uur in de diepvriezer.

Stap 7
Na twee uur kan het toetje uit de diepvriezer gehaald worden, dompel de bekertjes in wat warm water zodat het ijs eruit kan glijden op een bord. Besprenkel dit met wat cacaopoeder.

Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten