Ingrediënten Mexicaanse kipburger
2 eetlepels olijfolie400 gram Mexicaanse roerbakgroente
400 gram kikkererwten
136 gram (1 pakje) Mexicaanse gehaktkruiden en tomatensalsa
600 gram kipgehakt
4 grote pitabroodjes
2 tomaten
Bereidingswijze Mexicaanse kipburger
Verwarm de oven voor op 180 graden. Roerbak de groente met 1 eetlepel olijfolie gedurende 6 minuten, daarna mag de groente in een kom.Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af onder stromend koud water, laat ze daarna goed uitlekken en schep de erwten door de groente.
Voeg eventueel zout en peper toe voor de smaak.
Meng de gehaktkruiden door het kipgehakt, gebruik het zout uit de verpakking niet!.
Maak je handen vochtig, en maak 4 burgers van het kipgehakt.
Verhit de overgebleven 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de burgers gedurende 10 minuten.
Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de tomaten in kleine blokjes, en meng het door de tomatensalsa.
Beleg de pitabroodjes met de burgers en wat tomatensalsa. Serveer met de rest van de salsa en de kikkererwtensalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten