Churros met chocoladedip

Lekker de populaire Spaanse Churros met chocoladedip. Nu kun je ze zelf maken met dit recept. Erg leuk om te maken als snack of als er visite komt.
De Churros zijn met ongeveer 30 minuten gereed en dit recept is voldoende voor 20 Churros.

Ingrediënten Churros met chocoladedip

- 3 eetlepels suiker
- 50 gram boter
- 150 gram gezeefde bloem
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 2 eieren
- 1 liter zonnebloemolie om in te frituren
- 75 gram chocolade druppels
- 125 gram slagroom
- poedersuiker om te bestrooien
- Spuitzak

Bereiding Churros met chocoladedip

Breng 150 milliliter water met de suiker, boter en een klein beetje zout aan de kook. Laat de suiker en de boter smelten en roer dit goed door elkaar. Neem de pan van het vuur en voeg hier de bloem en kaneel in één keer aan toe.
Roer het geheel met een houten lepel tot een stevig beslag. Laat het beslag vervolgens 5 minuten afkoelen. Voeg nu de eieren toe en roer het goed door.
Verhit de olie in een hoge pan om te frituren. Schep het beslag in de spuitzak.
Spuit het beslag boven de hete olie in repen van 8 tot 10 cm en bak de Churros in ongeveer 5 minuten gaar in de olie. Bak niet teveel Churros tegelijk, aangezien het beslag uitzet en hierdoor meer ruimte in de pan nodig heeft.
Laat de Churros uitlekken op een bord met keukenpapier.
Verwarm intussen in een steelpan de slagroom met de chocolade. Roer de slagroom en de chocolade goed door elkaar totdat er een gladde saus ontstaat. Houdt het mengsel van chocolade en slagroom warm op laag vuur. Bestrooi de Churros met poedersuiker en doe er dan wat chocolade dip op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten