Schwarzwalder chocoladebiscuit

Schwarzwalder chocoladebiscuit een lekkernij voor bij de koffie of als dessert tijdens speciale dagen. Dit recept is voldoende voor 8 personen en in circa 30 minuten te bereiden, hiervan is de meeste tijd het verwarmen in de oven en het afkoelen. Meer weten over de Schwarzwalder chocoladebiscuit bekijk het volledige recept.

Ingrediënten Schwarzwalder chocoladebiscuit 

- 6 eieren
- 200 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 125 gr bloem
- 25 gr cacaopoeder
- 4 el kersenjam
- 200 gr kersen zonder pit (vers of uitgelekt uit pot)
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 1 reep pure chocolade (100 gr)

Extra nodig Schwarzwalder chocoladebiscuit 
- Mixer of keukenmachine
- Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding Schwarzwalder chocoladebiscuit 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop met de mixer de eieren met 150 gram suiker en de vanille suiker tot een dikke blanke crème.
Zeef de bloem met het cacaopoeder en spatel dit luchtig door het eimengsel.
Schenk het beslag op de bakplaat. Strijk het beslag glad tot een dikte van 1,5 cm.
Bak de biscuit in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
Klop intussen de slagroom met de resterende 25 gram suiker stijf. Neem de biscuitbodem met het bakpapier van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Snijd de randen van het biscuitbodem eraf tot het een mooie vierkant wordt van circa. 30 x 30 cm. Besmeer de biscuit met de jam. Halveer eventueel de kersen. Verdeel de kersen over de jam. Schep de slagroom erop. Schaaf de chocolade met een kaasschaaf of dunschiller boven de taart in mooie dunne flinters.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten