Italiaanse testaroli met hazelnootpesto en olijven.

De Italiaanse testaroli met hazelnootpesto en olijven een lekker voorgerechtje of als hapje bij de borrel. In dit recept wordt het Italiaanse borrelhapje voor 4 personen beschreven. De beschrijvingstijd is circa 50 minuten.

Italiaanse testaroli met hazelnootpesto en olijven

- 350 gram bloem
- Zout, versgemalen peper
- Olijfolie om in te bakken
- 150 gram groene en zwarte olijven; uitgelekt
- 50 gram hazelnoten
- 2 handenvol verse basilicumblaadjes, grof gehakt
- 100 milliliter olijfolie
- 2-3 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 kneep citroensap

Bereiding Italiaanse testaroli met hazelnootpesto en olijven


Meng de bloem met 1 tl zout in een beslagkom. Voeg langzaam 350 ml water toe en roer tot een pannenkoekachtig beslag.
Dek de kom af en laat het beslag 30 minuten rusten. Rooster voor de pesto de hazelnoten kort in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof. Doe de gehakte basilicum met een snuf toe in een vijzel, gier wat olie bij en wrijf tot een pasta. Roer de parmezaan erdoor. Giet de rest van de olie erbij en meng tot een losse saus. Schep de hazelnoten erbij. Breng op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 80 graden. Zitten er nog klontjes in het beslag? Wrijf het dan door een zeef. Verhit een scheutje olie in een hete koekenpan en wrijf het met een dot keukenpapier over de hele bodem uit. Schep een soeplepel beslag in de hete pan. Laat het beslag snel en dun over de bodem uitlopen door de pan rond te draaien. Bak tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant van de pannenkoek droog. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant in korte tijd lichtbruin.
Houd de testaroli warm in de oven terwijl je de rest van het beslag opbakt. Snijd de testaroli in ruiten, verdeel ze over 4 warme borden en doe er de pesto en olijven overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten