Pannenkoeken een gezond en feestelijk gerecht

Pannenkoeken is een gerecht dat wereldwijde bekendheid geniet. In Nederland zijn veel mensen ook gek op een pannenkoek op zijn tijd. De pannenkoek kan zelfs als ontbijt, tijdens de lunch of als diner gegeten worden. De pannenkoek is zelfs zo populair dat er hele bedrijfsconcepten op worden gebaseerd, de pannenkoekenhuizen. Maar is een pannenkoek wel zo gezond? Daar wordt in dit artikel meer duidelijkheid over gegeven.

Pannenkoeken zijn dus populair, maar zijn ze ook gezond?

Een pannenkoek is in de basis niet slecht, de hoofdingrediënten van een pannenkoek bestaan uit melk, ei en bloem. Deze ingrediënten worden door elkaar gemixt en in een beetje boter gebakken. In dit opzicht zijn pannenkoeken niet meteen slecht. Bij een pannenkoek hangt het er sterk vanaf waarmee deze belegd wordt voordat deze ongezond wordt. Zo kan fruit een verantwoorde aanvulling zijn voor de pannenkoek.
Denk bijvoorbeeld aan een pannenkoek met ananas, een pannenkoek met frambozen of een pannenkoek met appel. Ook zijn veel mensen gek op pannenkoeken met spek, pannenkoeken met ei of pannenkoeken met kaas. Dit is een minder gezonde variant op het eten van pannenkoeken.

Pannenkoeken en kinderen

Vooral kinderen zijn gek op pannenkoeken, dit komt doordat de meeste mensen ene pannenkoek oprollen en opeten met de handen. Een andere verklaring voor het feit dat kinderen gek zijn op pannenkoeken kan zijn dat pannenkoeken lekker zoet belegd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken met stroop, pannenkoeken met suiker (poedersuiker, kaneelsuiker of basterdsuiker). Ook pannenkoeken met jam, chocoladepasta of hagelslag vinden kinderen doorgaans erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten