Is bosui gezond?

De bosui is een ui soort die in langwerpige stengels groeit, het lijkt qua uiterlijk op een kleine prei. De naam die de bosui draagt komt van de manier van verkopen van deze uiensoort, omdat de bosui in lange dunne stengels groeit, heb je er meerdere van nodig om te verwerken in een gerecht. Om deze reden worden bosuien altijd in bundeltjes van drie of vier uien aangeboden, zo'n bundel wordt ook wel een bos genoemd vandaar de naam bosui. Het heeft dus niets te maken met de plek waar de ui groeit. Op de vraag of bosui gezond is wordt in dit artikel verder op ingegaan.
Net zoals uien is de bosui wereldwijd een veel gebruikt ingrediënt voor diverse gerechten, bosuien zijn smaakmakers in veel gerechten zoals ovenschotels, pasta's, salades, pizza's of voor in de soep.
Bosuien bevatten veel vitamine C en zorgen voor een snellere en betere spijsvertering, in één bosui bevat ongeveer 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid dat men dagelijks binnen dient te krijgen aan vitamine C. Hierdoor is het eten van bosuien erg goed voor het menselijke lichaam.
Ook zijn bosuien rijk aan quercitine, een krachtig antioxidant dat cholesterolverlagend werkt.
Een ander bijkomend voordeel is dat bosuien ontstekingsremmend en glucose verlagend werken. Hiermee kan worden gesteld dat het regelmatig eten van bosui gezond is voor het menselijke lichaam.

Lekkere gerechten met bosui
- Biefstuk met bosui

Geen opmerkingen:

Een reactie posten