Broccoli met gehakt en aardappelschijfjes

Geen idee wat u vandaag moet gaan eten? Denk niet langer na!
Broccoli met gehaktballetjes en aardappelschijfjes.
Een lekker Holland en gemakkelijk te bereiden gerecht dat in circa 20 minuten op tafel staat.

Ingrediënten voor broccoli, gehakt en aardappelschijfjes
- Broccoli
- 300 gram gehakt
- 300 gram aardappelschijfjes
- Olijfolie
- Gehaktkruiden
- Paneermeel

Bereiding voor broccoli, gehakt en aardappelschijfjes
Snijd van de grote broccoli kleine roosjes, zodat de broccoli gemakkelijk te eten is.
Vul een pan met water en voeg hier de broccoli aan toe, zet deze pan gevuld met water en broccoli vervolgens op het vuur. Wanneer het water kookt, dan moet de broccoli nog circa 7 minuten koken om beetgaar te worden. U kunt er ook voor kiezen om de broccoli te stomen, hiermee blijven de vitaminen beter behouden.

In de tussentijd is het tijd om de gehaktballen te maken. U kunt ervoor kiezen om grote gehaktballen te maken of kleine gehaktballetjes. Het moge duidelijk zijn dat de tweede optie iets meer tijd vergt.
Echter geven kleine gehaktballetjes wel een leuker effect aan dit gerecht met broccoli en gehakt.
Neem een kom en vul deze met het gehakt, vervolgens voegt u hier gehaktkruiden en paneermeel aan toe.
Nu kun je gehaktballen draaien, zoals aangegeven dit kunnen zowel grote als kleine gehaktballen zijn.
Wanneer de gehaktballetjes klaar zijn is het tijd om deze te braden, giet een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen in circa 8 minuten goudbruin.

Tijdens het braden van de gehaktballen en het koken van de broccoli is het tijd om de aardappeltjes op te bakken. Pak wederom een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de aardappelschijfjes goudbruin in een paar minuten.

Wanneer de broccoli circa 7 minuten gekookt heeft is het tijd om dit af te gieten, serveer de broccoli met de gehaktballetjes en de aardappelschijfjes op een bord.

Eet smakelijk!


Andere gerechten met broccoli
-
Pasta tagliatelle met kip, krieltjes en broccoli in groentensaus
Pasta tagliatelle met kip, krieltjes en broccoli in kaassaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten